Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Osumnjičena za trgovinu uticajem: Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru

Preuzmite sliku

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku Specijalnog suda od 21. januara, kojom je za još 30 dana produžen pritvor bivšem državnom sekretaru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Dijani Hrkalović, koja je osumnjičena za trgovinu uticajem.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je za beogradske medije da je žalba branilaca odbijena kao neosnovana, pa će Hrkalovićeva, shodno odluci Specijalnog suda, ostati u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

Hrkalovićeva je uhapšena sredinom oktobra prošle godine i do 10. decembra je ostala u pritvoru, koji joj je bio ukinut, ali joj je ponovo određen poslije žalbe tužilaštva.

Specijalni sud zakazao je za 2. mart početak suđenja protiv Hrkalovićeve, kao i bivšeg načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića i nekadašnjeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića.

Hrkalovićeva se tereti da je trgovala uticajem u slučaju uhapšenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i da je neovlašćeno prisluškivala Darka Eleza, koji je iz Srbije izručen BiH zbog niza krivičnih djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje