Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Odmotava se klupko elitne prostitucije: Procurile poruke kojima je Mihajlo ugovarao posao sa klijentima

Preuzmite sliku

Mihajlo Maksimović ugovarao je luksuzna putovanja učesnici “Zadruge” i Plejbojevoj zečici i birao im klijente koji nisu žalili novac da plate za njihove usluge.

Sanja Stanković, učesnica rijalitija “Zadruga”, i Plejbojeva zečica Božana Vujinović zaradile su 10.000 eura za sedam dana na Sejšelima sa klijentima koje im je osigurao Šapčanin Mihajlo Maksimović, najveći estradni makro u regionu.

Klupko elitne prostitucije, koju on, kako se sumnja, organizira već duže od pet godina, počelo je se razmotavati pošto ga je policija uhapsila krajem februara. Maksimović i njegov brat Dušan Milenković su u pritvoru i sumnjiče se za trgovinu ljudima, jer su neke od djevojaka posvjedočile da su ih prisiljavali da pružaju usluge.

 • – Djevojke koje su radile za njega nisu pod istragom, a u njegovim laptopima pronađen je podatak da su dvije dame za nekoliko dana na Sejšelima uzele ukupno 20.000 eura, ali je 10.000 pripalo Mihajlu, a po pet hiljada su one zadržale za sebe – otkriva izvor za Kurir.

  Klijenti kojima su one na ovoj egzotičnoj destinaciji bile pratnja strani su državljani.

  – Sanja i Božana imaju poseban status, može se reći da su Mihajlove miljenice. Njih preporučuje posebnim mušterijama, koje dobro plaćaju i one su bile izabrane za ovaj put – navodi isti izvor.

 • Mihajlo i njegov brat Dušan s klijentima su najčešće razmjenjivali poruke preko Vibera. Otkrili su kako su bili veoma obazrivi i da su imali odvojene telefone za klijente i prostitutke.

  – Funkcionirali su tako što bi klijent na jedan broj slao poruku kakvu djevojku želi i u koje vrijeme, Mihajlo i Dušan su ugovarali sve detalje o cijeni i lokaciji, a onda s drugog broja djevojku obavještavali gdje i kada treba otići – otkrio je izvor iz istrage šta je sve pronađeno u njihovim telefonima.

  Samo pojedini stalni klijenti mogli su direktno komunicirati s djevojkama, dok je sve ostalo išlo preko njih dvojice. Djevojkama koje su radile za njih često su mijenjali brojeve telefona.

 • Klijenti su u katalogu, koji je policija pronašla kod Mihajla, mogli razgledati sve djevojke koje ima u ponudi. Djevojkama koje su naručivali za druženje u inozemstvu klijenti su plaćali sve troškove, a njihova obaveza je bila prisustvovati zabavama, na kojima se često orgija.

  Pored tabela u kojima su imena klijenata, među kojima su poznati političari, sportisti, biznismeni, bankari i menadžeri, Mihajlo je strogo vodio i evidenciju djevojaka, među kojima su, pored Sanje i Božane, i Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, Nataša Šavija, kao i Anabela Šćekić Tigrica, ali i djevojke nepoznate javnosti.

  – Mihajlo je u posao uveo i brata Dušana, koji je uhapšen zajedno s njim i koji dosad nije imao dosije. Inače, u katalogu ne stoje prava imena i prezimena djevojaka, već je svaka od njih imala svoj nadimak – kazao je sagovornik za Kurir.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje