Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Objavljene slike spaljenog automobila porodice Đokić

Preuzmite sliku

Policija trenutno vrši uviđaj u reonu kod Aleksinca, gdje su pronađena tijela likvidiranih članova porodice Đokić. Portal Nova.rs objavio je fotografije zapaljenog Passata koji je bio u vlasništvu ubijenih. Tijela su pronađena u blizini ovog vozila.

Tijela tročlane porodice Đokić, Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i kćerka Lidija (25), pronađena su juče u selu Moravac kod Aleksinca, a policija intenzivno traga za napadačima koji su ih likvidirali.

Prema prvim informacijama, riječ o o više napadača, tačnije organizovanoj grupi, a pripadnici MUP trenutno traže telefone porodice Đokić, koje bi mogla da da otkriju nove tragove, piše Nova.rs.

 • Prema navodima Blica, policija će narednih dana poligrafski ispitati rodbinu, prijatelje i poznanike porodice Đokić kako bi provjerili da li su informacije koje su im davali u danima nakon njihovog nestanka bile tačne.

  Ono što je u ovom slučaju posebno čudno je to što niko od ispitanih ljudi nije rekao ništa što bi moglo da ukaže zbog čega bi neko mogao da naudi Đokićima. Policija je zapaljeni automobil, a potom i njihova tijela, pronašla detaljnim operativnim radom i “češljanjem” ogromnog terena u okolini Aleksinca.

  Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su najvjerovatnije iste noći u kojoj im se izgubio trag, između ponoći i dva sata ujutru, nakon čega je ubica njihova tijela zapalio u šipražju u ataru sela Moravac, a onda ih prekrio granjem i lišćem, a njihov automobil, Passat odvezao do atara sela Tešice i tu ga zapalio u pokušaju da prikrije sve tragove.

  Forenzičari tragaju za tragovima koji ih mogu dovesti do počinilaca.  Lokacija na kojoj je zapaljen Passat je izuzetno nepristupačna tako da se kroz šibljem obrasle staze jedva prolazi autom.

  Inače, za Đokićima se tragalo od nedjelje. Ubijeni Goran bio je vlasnik mijenjačnice i davao je novac na kamatu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje