Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Novčana nagrada za vatrogasce koji su gasili požare u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore će izdvojiti 230.000 eura kao nagradu pripadnicima službi zaštite i spasavanja i dodijeliti po 400 eura svakom vatrogascu na terenu zbog izuzetno profesionalnog odnosa i angažovanja u proteklom periodu.

Ovakvu odluku Vlada Crne Gore donijela je na današnjoj sjednici razmatrajući informaciju o požarima u periodu od 1. do 18. jula ove godine, saopšteno je iz Službe Vlade za odnose sa javnošću.

“Nadležne službe reagovale su na požare adekvatno, snažno, profesionalno i patriotski”, navedeno je u saopštenju.

Vlada je zahvalila na vanrednom angažmanu u gašenju požara svim službama zaštite i spasavanja Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Crne Gore, NATO-u i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći.

“Crna Gora će to znati da cijeni”, poručeno je iz Vlade.

Vlada je pozdravila izjavu u vezi sa požarima generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji je direktno pratio situaciju u Crnoj Gori.

“Pomoć NATO-a u gašenju požara u Crnoj Gori pokazuje da naša zemlja već uživa benefite novog statusa i novog kapaciteta”, navode iz Vlade i najavljuju da će se u gašenje požara uključiti i hrvatski kanaderi, zbog čega zahvaljuju i Vladi te zemlje. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,