Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Nakon šest mjeseci tijelo muftije je nepromijenjeno, ne znam je li to normalna pojava’

Preuzmite sliku

Po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, na groblju u selu Orlje kod Novog Pazara, danas je obavljena ekshumacija tijela bivšeg muftije, narodnog poslanika i predsjednika Stranke Pravde i Pomirenja, Muamera ef. Zukorlića.

Viši sud u Novom Pazaru naložio je ekshumaciju tijela bivšeg muftije Muamer Zukorlića nakon što je porodica tužilaštvu u ovom gradu dostavila nalaze inostranih laboratorija koje su izrazile sumnju da je bivši muftija otrovan teškim metalima.

Nakon zahtjeva porodice Viši sud u ovom gradu odobrio je i međunarodnu ekspertizu koja je sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Vezano | Počeo ponovni ukop muftije Muamera Zukorlića

Hasan Dautović bio je dugogodišnji pratilac Muftije Zukorlića i danas mu je od strane porodice ukazana prilika da bude osoba koja će biti prisutna na obdukciji, u svom statusu opisao je posljednji susret sa kako navodi liderom kojeg je pratio posljednjih 15 godina:

“Allah me počastio da ko vjerni pratilac rahmetli Muftije danas mu otkopam mezar i da ga još jednom uzmem u ruke i zagrlim. Kako smo ga ispratili, tako smo ga opet sreli. Porodica mi je ukazala veliku čast da budem njihove oči na obdukciji. Svedok sam njegove ljepote. Tijelo nepromijenjeno. Ja ne znam jel to normalna pojava nakon 6 meseci, ali sam gledao i crvenilo njegovog mesa i velike količine krvi. Allahu hvala sto mi dade da služim takvog lidera 15 godina!”

Nakon ekshumacije tijela tijelo preminulog prebačeno je najprije u Opštu Bolnicu Novi Pazar gdje su izvršene neophodne analize a nakon toga tijelo je prebačeno u harem najstarije džamije u Novom Pazaru, Altun Alem džamije gdje je obavljen ukop.

Na Facebooku se oglasio i Usame Zukorlić koji je uz fotografiju koja je nastala prilikom prvog ukopa napisao:

“Eto, to je taj osmjeh o kojem sam vam pričao kada nas je ispratio u svom putu na Ahiret” napisao je Usame a fotografiju možete pogledati OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje