Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Monstruozan čin u Srbiji: Izranjavali mačku petardama pa je zapalili na roštilju

Preuzmite sliku

Stanare zgrade u Bosanskoj ulici u Čačku uznemirila je prije tri dana serija od 6-7 eksplozija sličnih petardama. Međutim prizor koji su iza zgrade vidjeli ujutru bio je daleko gori od pucanja petardi u gluvo doba noći.

Nekome, iz njemu ili njima samo znanih razloga, bilo je zanimljivo da uhvate mačku, na nju privežu petarde i vežu je za roštilj, a onda aktiviraju petarde i poslije toga zapale izranjavanu životinju, naveo je čačanski portal “Ozon press”.

Nadležna komunalna služba odnijela je tijelo spaljene životinje i uklonila ostatke “roštilja”, ali time nije uklonjen i gorak ukus u ustima, najprije stanara zgrade, a onda i svih žitelja Čačka.

U međuvremenu, na profilu pokreta Levijatan, navedeno je da su se prvobitno pojavile informacije da su ovaj zločin počinila djeca, ali da je glavni osumnjičeni za ovo zvjerstvo punoljetna osoba. Njegovu krivicu će utvrditi istraga.

– Stravičan prizor spaljenog tijela istog jutra zatekla je majka sa djetetom, na putu ka vrtiću. Tijelo je preuzela Zoohigijena, te nismo mi u mogućnosti da uradimo obdukciju posmrtnih ostataka, što je praksa, ali radimo na utvrđivanju odgovornosti uslijed okolnosti pod kojima se zvjerstvo desilo, piše na instagram nalogu Levijatana.

Fotografiju ovog monstruoznog čina, koja je podijeljena na Instagramu, mi nećemo prenijeti jer sadrži veoma uznemirujuće prizore.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,