Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Milion eura za ubistvo Velje Nevolje i Mareta: Svjedok na saslušanju otkrio nove detalje

Preuzmite sliku

Za likvidacije navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana i Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegovog obezbjeđenja Marka Miljkovića bilo je obećano milion i 200.000 eura.

Te navode iznio je svjedok saradnik H. K. koji je prije tri dana saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu, piše Dan.

Svjedok je prema saznanjima crnogorskih medija do detalja iznio plan kriminalne organizacije koja je planirala da na aerodromu u Tivtu ubije Belivuka i Miljkovića, a da u Podgorici likvidira Kašćelana. Likvidacije su sprečili policija i Specijalno državno tužilaštvo hapšenjem Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i Gorana Markovića. Istragom je obuhvaćena i M. A.

SDT je kao organizatora kriminalne grupe označilo Janka Vukadinovića i još jednu za sada neidentifikovanu osobu. Vukadinović se inače nalazi u spuškom zatvoru odakle je navodno izdavao naređenja ostalim članovima kriminalne grupe.

Svjedok saradnik je na saslušanju u SDT ispričao da je najviše novca ponuđeno “za glavu” Belivuka. Tačnije, za njegovo ubistvo obećano je 700.000 evra, a za likvidaciju Kašćelana pola miliona. Ubistvo Miljkovića trebalo je da bude “nagrađeno” sa 300.000 eura.

Osim toga, svjedok saradnik je prilikom saslušanja priznao i da je njegova uloga bila da obezbjedi sredstva za likvidacije, pa je tako pripremao motor za likvidaciju vođe kavačkog klana i kupio auto za ubistvo Velje Nevolje. Za taj atentat, prema riječima svjedoka saradnika, pripremao je osumnjičenog Markovića. Iznoseći detalje ipak, kako saznaje Dan, nije saopštio ime drugog organizatora te kriminalne grupe, ali ni ko je njemu izdavao naređenja.

Predmet je i dalje pod oznakom tajnosti zbog čega mnogi detalji još nisu poznati javnosti. Akcija SDT-a u kojoj su sprečene likvidacije Kašćelana i dvojice Beograđana vođena je pod kodnim nazivom “Meta”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje