Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Malčanski berberin otkrio cijeli plan: Unaprijed pripremio skloništa, kopao rupe prije otmice

Preuzmite sliku

Sumnje da je Ninoslav Jovanović, zloglasni Malčanski berberin unaprijed pripremio skloništa spremajući se za otmicu dvanaestogodišnje Monike Karimanović koju je izvršio 20. decembra u Brzom Brodu potvrđene su nakon njegovog uhićenja, piše Telegraf.rs.

Kako prenose srbijanski mediji, monstrum je spavao po zemunicama koje je ranije iskopao zbog čega je policiji i bilo teško locirati ga.

– Našli smo više rupa koje je koristio skrivajući se od policije, nije dugo ostajao na jednom mjestu svjestan da su mu na tragu. Izbjegavao je naseljena mjesta jer je znao da će biti prepoznat, išao je kroz šume, a kad bi se približio selima, kretao se po rubovima naselja kako bi izbjegao ljude. Također, svoja skloništa je napuštao većinom noću, što je otežavalo potragu – pojasnio je izvor Telegrafa.

Kako navode, Jovanović je navodno smatrao da će policiji, koja je u više navrata pretražila njegovo rodno selo Malča, popustiti pažnja jer ga tu nisu pronašli, pa se sinoć vratio na to mjesto.

– Na groblju je također pripremio rupu za skrivanje. Dobro je zamaskirao lišćem i granjem pa ga je policija primjetila tek kad je došla do same rupe. Odao se jer je noćas ili jutros došao do kuće obitelji Cekić, vjerojatno mu je bilo hladno pa se smjestio u njihovoj slami. Kad je pokušao ukrasti nešto za hranu, oni su ga primjetili i alarmirali policiju. Bio je iscrpljen, smršao je sigurno desetak kilograma otkako bježi od policije – navode izvori Telegrafa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,