Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lažni hirurg i njegova majka pušteni iz pritvora

Preuzmite sliku

Lažni hirurg Sava Knežević (23) i njegova majka, cvjećarka Danijela u petak su pušteni iz pritvora u kojem su proveli mjesec.

„Rješenjem sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu, prema okrivljenom Savi Kneževiću i okrivljenoj Danijeli Knežević ukinut je pritvor i određena je mjera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svjedocima na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i obaveza da se okrivljeni javljaju nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana“, rekao je izvor iz Suda za Blic.

Uhapšeni su 24. maja nakon mjesec dana skrivanja, a sutradan su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Tada im je sudija na prijedlog tužioca odredio pritvor od 30 dana kako ne bi ometali postupak i utjecali na svjedoke. Godinama su u Beogradu imali ordinaciju za plastičnu hirurgiju. Prema pisanjima srbijanskih medija izvodili su hiruške zahvate za koje nisu imali znanje i licencu te su brojne pacijente unakazili.

„Pružao je medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, između ostalog liposukcije, transfere masti, korekcije usana i druge, prikrivajući činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon zahvata, oštećenima je izdavao izvještaje s propisanom terapijom bez pečata i s lažnim brojem licencom“, potvrđeno je ranije iz tužilaštva

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,