Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kraj akcije u Kumanovu, napadači eliminisani

Kako javljaju makedonski mediji, nešto iz 21 sat završena je policijska akcija u Kumanovu. Posljednja grupa napadača koja je pružala otpor je eliminisana.

U naselju Divo u Kumanovu operacija policije je duže trajala. Taj dio grada je potpuno blokiran specijalnim policijskim vozilima, prenosi Blic.

Prema informacijama s lica mjesta, jedan broj terorista se bio zabarikadirao u jednoj kući dok su neki pokušavali da pobjegnu kroz sporedne ulice i prođu kroz policijsku blokadu.

U akciji su poginula tri policajaca iz tetovskih sela Brvenica i Zubovce.

Trenutno se u Kumanovu ne čuju pucnji, veći dio naselja koje je danas bilo poprište sukoba evakuisan je.

’U nekim zonama grada ne rade telefonske linije i nema električne energije. Na ulicama malo prolaznika ali se automobilski saobraćaj odvija normalno’’, javlja izvještač RTS-a iz Kumanova Miljana Okiljević.

Makedonska policija saopštila je danas da se u Kumanovu nalazi teroristička grupa koja je došla iz inostranstva, i da se radi se o dobro naoružanoj i obučenoj grupi. Policija je od četiri sata jutros napadana bombama i snajperima.

Makedonska policija saopštila je danas da se u Kumanovu nalazi teroristička grupa koja je došla iz inostranstva, i da se radi se o dobro naoružanoj i obučenoj grupi. Policija je od četiri sata jutros napadana bombama i snajperima.

U akciji makedonske policije protiv te grupe ranjeno je 20 policajaca i civila, od kojih su teže povrijeđeni prebačeni u bolnicu u Skoplju.

Strahuje se da je broj žrtava veći, a za sada je potvrđeno da su tri policajca preminula u bolnici. Sukobi su uslijedili poslije pojave oružanih terorističkih grupa u brdima oko tog grada.

Albanski mediji prenijeli su saopštenje takozvane Oslobodilačke nacionalne armije koja je preuzela odgovornost za napade u Kumanovu, tvrdeći da vojska i policija vrše “teror nad civilima” i najavila još jače napade na bezbjednosne snage Makedonije.

Nastavićemo da napadamo policiju i vojsku bez milosti. Borićemo se do kraja da se ujedine teritorije sa albanskim stanovništvom. Danas smo jači, a sutra ćemo biti još jači. Mi smo svuda u gradu, narodu i selima“, kažu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,