Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jezivi detalji funkcionisanja Veljine grupe: Mamili žrtve, ubijali pa kiselinom uništavali tijela

Preuzmite sliku

Velja Nevolja sumnjiči se da je početkom 2019. organizovao kriminalnu grupu Principi s ciljem da pripadnici stiču imovinsku korist, da zauzmu vodeće mjesto u podzemlju, preuzmu prevlast na tržištu droge i ubijaju članove suparničkih kriminalnih grupa.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe prethodne noći na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili su se ćutanjem.

Kako mediji nezvanično saznaju, svi osumnjičeni, među kojima je i jedna žena, kratko su izjavili da nisu krivi.

Saslušanje je trajalo cijele noći. U pratnji advokata, jedan po jedan izvođeni su pred tužioca. Svi su izjavili: „Nisam kriv, u ovoj fazi postupka braniću se ćutanjem – kaže izvor. Poslije saslušanja, na prijedlog tužilaca, sudija za prethodni postupak odredio je svima pritvor do 30 dana.

Belivuk i Miljković, kako se saznaje, sumnjiče se da su početkom 2019. napravili plan i organizovali kriminalnu grupu koja je funkcionisala pod paravanom navijačke grupe FK Partizan Principi.

Cilj grupe je, kako smatra tužilaštvo, bio da pripadnici stiču imovinsku korist, ali i da zauzmu vodeće mjesto u podzemlju, preuzmu prevlast na tržištu droge i ubijaju pripadnike suparničkih kriminalnih grupa.

 • Oni se zasad sumnjiče za tri krivična djela ubistva – navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, kao i „pink pantera“ Milana Ljepoje. Prema dosad prikupljenim dokazima, grupa je po istom receptu namamila, otela, a potom u kući u Ritopeku ubila trojicu muškaraca. Za svu trojicu tužilaštvo smatra da su ubijeni iz osvete, a za njihovim ostacima i dalje se traga – otkriva izvor.

  Prema njegovim riječima, prva žrtva Principa bio je Goran Veličković, kog su namamili da dođe do Višegradske ulice u centru Beograda.

  Sumnja se da ga je na parkingu u toj ulici sačekao osumnjičeni Vuk Vučinić i „smartom“, koji je zaplijenjen prilikom hapšenja Belivuka i Miljkovića, odvezao do kuće u Ritopeku. U toj kući, kako se navodi u spisima tužilaštva, dočekali su ga Belivuk, Miljković i nekoliko nepoznatih osoba, ubili ga i potom pokušali da kiselinom unište tijelo i tragove zločina – otkriva izvor.

  U kući strave nadomak Beograda, Belivukova ekipa potom je u novembru i decembru navodno ubila Ljepoju i Radojevića, osobe koje još uvek nisu identifikovane, ali se radi na njihovom pronalaženju.

  Ljepoju, koji je živio u Nišu, namamili su da dođe u Beograd. „Pink panter“, koji je postao poznat poslije spektakularne pljačke u Dubaiju, supruzi je rekao da ide da kupi kola i nikada se više nije vratio. Do Beograda je navodno otišao taksijem, a kako je utvrđeno kasnije, osumnjičeni Dejan T., inače vozač Velje Nevolje, sačekao ga je kod „Laste“ na auto-putu Beograd-Niš i „pasatom“ ga odvezao do kuće u Ritopeku, iz koje nikada nije izašao – otkriva detalje iz istrage izvor.

  Radojevića, kog su dobro poznavali Miljković, ali i osumnjičeni Nemanja L., namamili su da dođe u jutarnjim satima na to mjesto i to bez mobilnog. Rekli su mu navodno da treba da se nađu da bi mu pomogli da riješi probleme koje je imao s navijačima Partizana. Kada su se našli, prešao je u njihov auto i, kao i prethodna dvojica otetih, završio u kući u Ritopeku. Kako se sumnja, da bi zavarali tragove, pošto su ga ubili, vratili su se i njegov automobil prebacili na Košutnjak – otkriva izvor nepoznate detalje o zločinima.

 • Šverc droge u Srbiji – Oslabljen kavački klan!

  Hapšenje Veljka Belivuka zadalo je ozbiljan udarac kavačkom klanu iz Kotora, koji je s njima blisko sarađivao, piše crnogorski CDM. Belivuk je posljednjih godina bio jedan od najbližih saradnika kavačkog klana u Srbiji. Njegova uloga bila je da organizuje distribuciju droge po Srbiji, kao i da obavlja najprljavije poslove za klan.

  Pod ključem držao pare, drogu, oružje…

  Policija je, pretresajući više desetina lokacija na kojima je grupa Veljka Belivuka imala skrovišta, pronašla i više tajnih sefova. Podsjetimo, od četvrtka rano ujutru policijske akcije širom Srbije ne prestaju, a operativci na terenu prikupljaju sve više dokaza protiv ove organizovane kriminalne grupe.

  – U sefovima koji su pronađeni u vikendicama i stanovima, ali i prostorijama u Humskoj, a za koje se sumnja da pripadaju Belivuku i njegovom klanu, navodno je bila droga, ali i oružje, municija, kriptovani telefoni – priča izvor Kurira i nastavlja:

  “Kod Belivuka je nađeno najmanje 60.000 eura, a navodno je po tim sefovima bilo još desetine hiljada eura. Navodno u sefovima je bilo i nekih spiskova, papira, dokumenata…” navodi izvor.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,