Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jezivi detalji čedomorstva: Aleksandar je izašao na minutu, a Ivana je uzela bebu i bacila je s terase

Preuzmite sliku

Ivana M. (29) iz Leskovca, koja je u subotu bacila tromjesečnog sina s terase porodičnog stana u ulici Vojvode Mišića, tereti se da je počinila teško ubistvo, za koje joj prijeti zatvorska kazna od 40 godina.

Sumnja se da je Ivana bila u nervnom rastrojstvu kada je bacila svoju bebu s oko 10 metara visine, a tužilac će, nakon saslušanja, odlučiti o produžetku pritvora.

– Ona se prije tri mjeseca porodila s drugim djetetom, a nakon porođaja je pala u postporođajnu depresiju. Zbog tih psihičkih tegoba, liječila se i koristila je terapiju. Zato će biti naloženo psihijatrijsko vještačenje, od čega zavisi i to hoće li biti u pritvoru ili će biti upućena na liječenje – objašnjava sagovornik “Kurira”.

Ivana M. je u subotu oko 15.30 sati nakratko ostala sama s bebom u istoj prostoriji, pošto je njen suprug Aleksandar otišao do toaleta.

– Aleksandar se nikada nije odvajao od žene zato što se ona već mjesec i po liječi od postporođajne depresije, zbog čega ni sekundu nije smjela ostati sama sa bebom. Ivana je i ranije imala sumanute misli i želju da naudi svom dječačiću. Upravo zbog toga, suprug ju je i odveo kod ljekara i, po njegovoj preporuci, ona je uzimala lijekove i išla na kontrole. Ljekar je i savjetovao Aleksandra da ženu ni na trenutak ne ostavlja samu s bebom. Tako je bilo i u subotu, ali je Ivana iskoristila trenutak dok je njen muž bio u kupatilu. Uzela je bebu u naručje, izašla na terasu i bacila dijete sa četvrtog sprata na beton – kaže sagovornik “Kurira” i dodaje da je u trenutku tragedije s Ivanom i Aleksandrom u stanu bila i njihova petogodišnja kćerka.

Prema riječima komšija, u subotu je iz stana na četvrtom spratu dopirala buka, nalik svađi.

– Iz stana je dopirala neka vriska, buka. Pomislila sam da se komšije svađaju, pošto se čuo i muški i ženski glas. Ubrzo zatim, čula sam tup udarac, što me je uznemirilo. Sa svoje terase sam vidjela ženu kako stoji na balkonu. Izgledalo je kao da će skočiti, pošto se klatila kod ograde i nešto vikala. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć i policiju, a čini mi se da je ženu u stan uveo neki muškarac, vjerovatno suprug. Tek po dolasku nadležnih shvatili smo da je majka ubila bebu, bacivši je s terase – priča potresena komšinica.

Kako ona kaže, Aleksandar, otac ubijenog dječačića, nakon zločina bio je van sebe.

– On je plakao i hvatao se za glavu. Vidjelo se da je čovjek u očajnom stanju. Njihovu stariju kćerkicu nismo vidjeli poslije svega. Ne možemo ni zamisliti kroz šta oni sada prolaze – kaže komšinica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,