Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

IKEA povlači proizvod: “Kupci, nemojte ga koristiti”

Preuzmite sliku

IKEA je saopštila da povlači određena ogledala zbog pucanja zidnih nosača, a saopćenje prenosimo u cijelosti.

“IKEA objavljuje da zbog pucanja zidnih nosača povlači određena LETTAN ogledala radi popravka. IKEA potiče sve kupce koji posjeduju LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne nosače.

Sigurnost kupaca polazna je tačka u kompaniji IKEA. Stoga objavljujemo da radi popravka povlačimo LETTAN ogledala s oznakom datuma 2105 (GGTT) ili starijim, zbog rizika od pucanja zidnih okova.

 • Kompanija IKEA razvija svoje proizvode uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bila sigurna da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju.

  Uprkos tome, neki nosači kojima se LETTAN ogledala pričvršćuju na zidove pucaju. To je pak dovelo do neočekivanih padanja ogledala. Stoga potičemo sve kupce koji posjeduju LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne okove.

  IKEA se izvinjava na potencijalnim neugodnostima koje bi moglo uzrokovati ovo povlačenje radi popravka”, objavili su iz IKEA-e.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,