Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

IKEA gradi šoping park od 50 miliona eura u Srbiji

Preuzmite sliku

Švedski prodavač kućnog nameštaja IKEA planira da uloži 50 miliona eura u izgradnju shoping parka u blizini glavnog grada Srbije Beograda, rečeno je u ponedeljak.

Kompanija planira započeti izgradnju shoping parka, nazvanog AVA Shopping Park, početkom 2021. godine, navodi se u saopćenju.

AVA Shopping Park, koji će biti uz prodavnicu kompanije u blizini naplatne rampe Bubanj Potok na autoputu koji povezuje Beograd sa granicama sa Bugarskom i Mađarskom, imat će oko 400 zaposlenih a prostirat će se na 30.000 kvadratnih metara, saopštila je IKEA.

– Nedavno smo potpisali ugovor sa IT Tel & Vila Grad, lokalnom kompanijom sa više od 800 zaposlenih, koja će biti glavni izvođač. Nadamo se i da će naši srpski partneri, koji su od početka važan izvor podrške projektu, uskoro dovršiti proceduru vezanu za građevinsku dozvolu, kako bi radovi mogli početi što prije, rekao je voditelj projekta Branko Mihajlov.

Trgovina IKEA u Beogradu, otvorena u avgustu 2017. godine, prostire se na površini od 33.000 kvadratnih metara i nudi oko 9.500 proizvoda. Takođe ima restoran sa 500 mjesta i parking za 1.400 vozila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,