Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska glumica ključem izgrebala vozilo na parkingu: “Mislila sam da je auto mog bivšeg supruga”

Preuzmite sliku

“Nisam planirala izgrebati auto. Ne znam šta mi je u tom trenutku došlo. U afektu sam uzela ključ svog vozila i oštetila drugo jer sam mislila da je to auto mog sad već bivšeg supruga. Naime, tog dana kada sam izašla iz bolnice nakon hospitalizacije, čula sam da je imao aferu s nepoznatom ženom, a on mi se, pak, pohvalio i da je kupio novi auto pa sam otišla do kuće njegove ljubavnice to provjeriti. Vidjela sam novi auto i bila sam jako povrijeđena pa sam uzela ključ i oštetila ga”, rekla je u svoju obranu hrvatska glumica I.M. (55)

Kako prenoisi Jutarnji, glumicu je Općinski sud zbog oštećenja tuđe stvari nedavno osudio na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca.

Ujedno mora platiti i 66,36 eura sudskih troškova, a oštećena, pak, vlasnica izgrebane Opel Astre upućena je u parnicu kako bi namirila štetu.

Inače, glumica je još u svojoj obrani izrazila kajanje i žaljenje, spremnost da obešteti vlasnicu auta te je otkrila i da je suprugu kad se doselio kod nje, poslovno i finansijski pomagala, a ujedno i vraćala njegove dugove koje je imao u mjestu rođenja. Neovisno o njezinoj prošlosti i motivima koje je navela da su bili okidač tog 26. aprila oko 20.20 sati da se iživi s ključem po tuđem limenom ljubimcu, za sud je glumica postupala s izravnom namjerom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,