Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Građani Beograda o izborima: Očekujemo promjene, ovo nas je umorilo i iscrpilo

Preuzmite sliku

Građani Beograda nakon vanrednih parlamentarnih i redovnih predsjedničkih izbora, koji se održavaju u nedjelju u Srbiji, očekuju promjene jer, kako su kazali, nisu zadovoljni sadašnjom situacijom u zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

U Srbiji će sutra biti održani vanredni parlamentarni i redovni predsjednički izbori. Istovremeno će biti održani i izbori za odbornike u 13 lokalnih samouprava.

Građani Beograda uglavnom nisu bili zainteresovani da stanu pred kameru niti da komentarišu situaciju u zemlji. Na razgovor su se odlučili uglavnom stariji građani.

Momir Đurović (71) volio bi promjene u Srbiji.

 • “Ovo nas je umorilo i iscrpilo, ova diktatura, ovo zastrašivanje, ovo povlačenje u sebe, sklanjanje od stvarnosti koja je surova. Penzioner sam, nezavistan i imam pravo da kažem šta mislim”, istakao je Đurović.

  Kako je kazao, sve u životu je zaslužio svojim radom.

  “Smatram da imam pravo na svoj izbor. Nisam zadovoljan sadašnjom situacijom, nisam zadovoljan tom nekakvom posesivnošću ove vlasti, ovim zastrašivanjem. Živim u Srbiji, rođen sam ovdje i smatram da Srbija treba da ima miroljubljivu politiku. Čini mi se da Srbija ima posesivnost u odnosu na Republiku Srpsku. Smeta mi to zaoštravanje odnosa s Bosnom i Hercegovinom. Smeta mi zaoštravanje odnosa sa Crnom Gorom, Hrvatskom. Odrastao sam u onoj staroj Jugoslaviji, ljetovao i na Hvaru, rado dolazio u Bosnu, i u Travnik, Sarajevo i Mostar”, naglasio je Đurović.

  Uglješa Jovanović (61) poručio je da su njegova očekivanja pred izbore u Srbiji da bude mira i pameti.

 • “Da svi budemo normalni ljudi ako je to ikako moguće, da se zabludjela braća vrate u svoju maticu. Uvijek očekujem promjene. Recimo da sam djelimično zadovoljan situacijom u zemlji”, dodao je Jovanović.

  Penzioner Goran Ajder (65) ne očekuje značajne promjene nakon izbora u Srbiji.

 • “Ne očekujem neke promjene, ni na bolje ni na gore. Ma i nisam zadovoljan stanjem u zemlji, moglo bi biti bolje, da se malo očisti od privrednog kriminala”, izjavio je Ajder za AA.

  Jedan od sagovornika je bio i Đorđe, koji nije želio otkriti prezime.

  “Možemo da se nadamo promjenama. Bojim se da je previše diktature umreženo”, rekao je Đorđe.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje