Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gdje su najjeftiniji apartmani na Jadranu?

Preuzmite sliku

Ljetna turistička sezona na pragu, a izdavaoci privatnog smještaja se nalaze u veoma teškoj poziciji

Privatni smještaj u Crnoj Gori je najpovoljniji u regionu, a povećanje cijena koje može da se kreće i do 30 posto ne mijenja tu činjenicu, rekla je danas predsjednica Udruženja izdavalaca privatnog smještaja u Crnoj Gori Branka Džoganović.

Ona je u emisiji Link na TVCG rekla da je ljetna turistička sezona na pragu, a da se izdavaoci privatnog smještaja nalaze u veoma teškoj poziciji i da im država ne pomaže u dovoljnoj mjeri.

– Imamo problem kada je u pitanju promotivna i cjenovna politika jer nam treba podrška da zaokružimo priču i ponudimo naš proizvod na tržištu, a za sada se sve plasira pojedinačno i efekat prodaje nije odgovarajući, ukazala je Džoganović.

 • Kaže da je interesovanje turista za Crnu Goru ogromno i da je počelo još tokom novogodišnjih praznika, a da je posjećenost već premašila prethodnu godinu.

  – Cijelo primorje ima veću posjećenost, a mi smo kao destinacija najpovoljniji u odnosu na cijeli region i to je nešto na šta treba staviti akcenat. Može se vrlo lako utvrditi tačnost ovih navoda kada se uporede podaci. U odnosu na aktuelna povećanja cijena, mi ćemo i sa povećanjem do 30 posto ostati najpovoljniji što se tiče Jadrana. Naprimjer, u Budvi u špici sezone može se naći smještaj od 65 do 85 eura, a u predsezoni i 28 eura jer se lako možete dogovoriti sa izdavaocima smještaja, navodi Džoganović.

  Ističe da registrovani izdavaoci smještaja nemaju podršku države, a da je previše onih koji rade u sivoj zoni i nisu registrovani, a izdaju svoje kapacitete.

  – Privatni smještaj se ne nalazi na listi prioritet nadležnih i onda je tu teško da se sprovede akcija. Kad vas nemaju u programu uzalud je akcioni plan, jer ne nalaze za potrebno da se posvete privatnom smještaju. Nedostaje nam da se Ministarstvo turizma pozabavi nama, ukazala je Džoganović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,