Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka koja je radila kao “pladanj za sushi” u Splitu: To nije skidanje za novac

Preuzmite sliku

Splitski restorani Olive Tree i Roof 66 / Fetish, Food & Meu u ponudi imaju serviranje sushija na nagim djevojkama, a jedna od njih sada je podijelila svoje iskustvo o radu u jednom od tih restorana.

Djelatnica je svoje iskustvo podijelila za hrvatski RTL, no željela je ostati anonimna zbog negativnog publiciteta ove japanske tehnike nazvane “Nyotaimori”.

To je običaj koji korijene vuče iz 17. vijeka iz Japana, odnosno razdoblja Tokugawa, a u prijevodu bi to značilo prezentacija ženskog tijela. Tamo se razvio u kućama gejši koje bi samurajima posluživale sushi s tijela žena.”Nisam to doživjela kao da se skidam za novac. Pod broj jedan, ja uopće nisam bila gola. Ako sam bila gola, onda smo svi goli na plaži. Vidjele su mi se isključivo ruke, noge i jedan dio trupa koji nije bio pokriven plastičnim lišćem. Kad su maknuli sushi s mene ja sam i dalje bila odjevena. Imale smo samoljepljivi grudnjak na kojem je bio cvijet lopoča i gaćice na kojim je bretela sa strane bila prozirna, tako da ostavlja dojam kao da ih nema, također s cvijetom lopoča. Preko trbuha ide još jedan veliki lopoč, jer bi bilo nehigijenski da se sushi stavlja samo na golo tijelo”, opisala je djevojka.

Vezano | Splitski restorani poslužuju sushi na golim djevojkama po skupim cijenama 

Otkrila je i kako je prihvatila ulogu “pladnja za sushi” iako je akademski obrazovana i radi posao za koji se školovala.

  • “Zvala me prijateljica koja je već radila u tom lokalu i ponudila mi je da radim s njom na sedmici restorana. Rekla mi je da je u sklopu toga nekakav performans, da moram stajati u kupaćem i da će po meni staviti sushi. Rekla sam ajde dobro. I na kraju mi je bilo super. Nije loša zarada i mislila sam, hajde idem probati, inače sam otvorena prema takvim stvarima”, ispričala je za RTL. Tvrdi da je gosti u restoranu uopće nisu dodirivali kada su s nje uzimali sushi. Dotakli su je, kaže, jedino kada bi s njene ruke “brižno obrisali umak koji im je kapnuo”.

    “Imala sam osjećaj da je gostima više neugodno. Bitno je naglasiti da je osoblje restorana sve vrijeme bilo s nama, konobari i cura koja nas je pripremala. Da nam je u bilo kojem trenutku bilo neugodno, samo bismo im dale neki signal, sve bi se prekinulo i to je to”, pojasnila je i dodala kako bi sve ponovila još nekoliko puta. Ne toliko zbog novca, koliko zbog iskustva.

    “Da bih išla to raditi svaki dan i da živim od toga, ne bih, jer sam učila i radila u životu druge stvari od kojih ću zarađivati, ali mi je zanimljivo iskustvo. Imale smo masku preko očiju, tako da oni u principu nisu ni znali ko smo, potpuno je sve zaštićeno. Mislim da je ovo super iskustvo za ljude kojima se to čini zanimljivo i ne srame se svog tijela. To je svakako jedan oblik fetiša u kojem ne postoji seksualni čin”, zaključila je.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,