Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čedomir Jovanović obišao mezar Zukorlića i upisao se u knjigu žalosti

Preuzmite sliku

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović upisao se u Knjigu žalosti koja je povodom smrti akademika Muamera Zukorlića postavljena u centrali Stranke pravde i pomirenja.

On je tom prilikom istakao da je ovo jedan veliki gubitak za sve ljude u Sandžaku ali i šire.

“To je bio jedan autentičan život i kada pogledate skupštinu, bar to kada ja uradim, onda vidim gotovo 250 fotokopiranih i njega onako kada se digne u onom džemperu, sakou ili košulji i onda nešto kaže njima a vidi se da u svakom trenutku mnogo više ćuti, nego što govorio iako i ono što kaže jedva neko može da podnese. Komplikuje se ponovo vrijeme i ovdje kod nas u regionu ali i čitavom svijetu i mnogo će nam nedostajati ta njegova pamet i životna energija”, kazao je Jovanović, prenosi portal Sandžak Press.

Podvukao je da je Zukorlić bio čovjek kojeg je upoznao tako što su se zajedno borili za Univerzitet u Novom Pazaru.

“Na sve strane u Evropi sam sretao mlade iz Pazara koji odu na studije pa se nikada više ne vrate. Najmlađi region u Evropi bio je Novi Pazar a on je ovdje napravio Univerzitet, Zoran nije dočekao da ga otvori, ja sam umjesto Zorana došao i te 2003. godine to uradio. Onda je bila borba narednih nekoliko godina za taj Univerzitet i uvijek nekako je falilo vrijeme za neko prijateljstvo i druženje bez te politike. Ne bi me iznenadilo da sad ovdje uđe među nas, toliko ne mogu da prihvatim i da se pomirim sa tom činjenicom da je otišao”, naglaskio je, između ostalog, Čedo Jovanović.

Nakon upisivanja u knjigu žalost Jovanović je obavio hatar, gdje je izrazio svoje najdublje saučešće porodici Zukorlić. Jovanović se od akademika Zukorlića oprostio posjetom mezarju uz poruku da će uvijek biti na raspolaganju kako bi se put vizionara Zukorlića nastavio, na kojem možete vidjeti i sve fotografije prilikom obilaska mezara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje