Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brutalno premlatio 18-godišnjakinju: Umjesto da je u zatvoru, zabavlja se na koncertu Mileta Kitića

Preuzmite sliku

Tridesetjednogodišnji Darko Kovačević, zvani “Daruvarac”, koji je pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, ali je pušten na slobodu 14. decembra.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. januara proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G., a 10. februara pušten je na slobodu, prenosi Index.hr.

Budući da je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, do pravomoćnosti presude u pritvoru je mogao ostati najviše mjesec, odnosno šestinu istražnog zatvora, što je isteklo 10. februara pa je on izašao na slobodu. I to bez ikakvih mjera opreza – može se približiti djevojci koju je pretukao te napustiti Hrvatsku.

Zasad nije napustio Hrvatsku, već se zabavlja po klubovima. Tako je jučer na Instagram stranici “dnevna doza sinjskih kafića” objavljena njegova fotografija s prekjučerašnjeg koncerta folk pjevača Mileta Kitića u sinjskom klubu.

Tridesetjednogodišnji Darko Kovačević, zvani “Daruvarac”, koji je pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, ali je pušten na slobodu 14. decembra nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Uz ispriku žrtvama nasilja, sutkinja je odgodila početak suđenja za 9. siječnja zbog izostanka njegova odvjetnika i roka u kojemu mu se novi advokat, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za taj slučaj. Državni odvjetnik Igor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice te zabranu prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta. O svemu se tada saopštenjem oglasio i Općinski sud u Zadru i naveo hronologiju događaja od hapšenja Darka Kovačevića kao i da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku o mjerama opreza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje