Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Preuzmite sliku

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je u srijedu da će se truditi nastavi dijalog sa srbijanskom opozicijom, te dodala da na taj način vladajući potvrđuju kako im je nacionalni interes Srbije na prvom mjestu.

“Treba probati napraviti konsenzus bez obzira na političke razlike. Teški su dani, usred smo oluje, vjetrovi s raznih strana udaraju u Srbiju”, rekla je Brnabić te dodala da je potrebna unutrašnja stabilnost u najširem mogućem spektru.

Ona je rekla da joj nije cilj ocrniti cijelu opoziciju i zahvalila onima koji su došli na dijalog i bili spremni dogovoriti se, jer se tako, istaknula je, smanjuje tenzija u društvu.

Zahvalila je i doskorašnjem predsjedniku Narodne stranke i nekadašnjem predsjedniku Opće skupštine Ujedinjenih naroda Vuku Jeremiću što se ponudio pomoći oko rezolucije o genocidu u Srebrenici, iako se, kako je istaknula, razlikuju u milion političkih pitanja.

Govoreći o usvajanju izmjene zakona o lokalnim izborima, ona je navela da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelirao na vladajuće stranke da se napravi kompromis s opozicijom i usvoji sve što se može usvojiti, prenosi Beta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje