Nedjelja, 11. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ludost ili hrabrost: Morski pas ”ljudožder” ga prevrnuo iz kajaka, on otišao po osvetu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Amerikanac Ben Chancey (42) mogao je prije nekoliko dana poginuti na obali ispred floridskoga grada Stuarta, međutim unatoč tome što ga je agresivni morski pas bik prevrnuo iz kajaka, nije se dao zaplašiti već se vratio u more i naposljetku ga uhvatio.

Chancey je zapravo tog dana pokušao izloviti golemu kirnju, međutim nakon što je ona ispustila iz usta mamac, na njega je navalio morski pas bik koji je doplivao u jatu s desetak ‘prijatelja’, prenosi Dnevnik.hr.

“Borili smo se otprilike dvadesetak minuta, vukao me kamo je htio, a onda se podvukao ispod kajaka i prevrnuo me”, ispričao je Chancey, čija je pustolovina ostala zabilježena na kameri.

“Najprije sam se htio vratiti na kajak, a onda sam shvatio da to ipak nije dobra ideja i zaplivao prema brodu”, dodao je Amerikanac, koji se odmah pribrao i vratio u akciju.

Nedugo potom je dovršio posao i ulovio psinu, koja je također taj dan imala sreće. Naime, nakon par fotografija za uspomenu, društvo ju je ipak odlučilo vratiti u more.

Dodajmo priči podatak da su bikovi na glasu kao jedna od najopasnijih vrsta morskih pasa po ljude, te su u samo posljednje tri sedmicea duž američke obale napali nekoliko ljudi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,