Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zločin koji je šokirao zemlju: Posada gurnula putnika s trajekta i ubila ga

Preuzmite sliku

Lokalni mediji s Krete tragično stradalog 36-godišnjaka identificiraju kao Antonisa Kariotisa iz mjesta Agios Nikolaos, gdje je živio u radničkoj porodici s dvije sestre, a nedavno je ostao bez majke.

Dok je Grčka strepila od oluje Daniel, koja je pogodila veći dio zemlje, u utorak navečer u najvećoj grčkoj luci Pirej dogodio se nevjerojatan zločin.

Četiri člana posade trajekta Blue Horizon, koji je ove sedmice plovio između Pireja i Herakliona na otoku Kreti, optužena su za ubistvo iz nehata nakon što se utopio putnik kojeg su gurnuli s broda

Zločin je snimljen

Kako je objavio ministar pomorskog prometa i otočne politike Miltiadis Varviciotis, preminuli 36-godišnjak ranije se ukrcao na brod, potom sišao s njega, a zatim pokušao ponovo ući. To je dovelo do svađe s osobljem koje ga nije htjelo pustiti, tvrdeći da mu je karta poništena i više nije valjana.

Nastavak priče snimljen je, a video je objavio grčki portal Protothema. Poslije kraćeg naguravanja brod je krenuo, a dvojica pripadnika osoblja gurnula su putnika u more te se on utopio.

Iz obalne straže kažu da je na mjestu događaja bio oficir obalne straže koji je nadzirao red u luci, no ne ispred samog broda. U trenutku incidenta ukrcavanje je već bilo završeno, dodaju.

Lokalni mediji s Krete tragično stradalog 36-godišnjaka identificiraju kao Antonisa Kariotisa iz mjesta Agios Nikolaos, gdje je živio u radničkoj porodici s dvije sestre, a nedavno je ostao bez majke.

Stanovnici Krete, kao i velik broj komentatora na internetu, šokirani su događajem te zazivaju stroge kazne za počinitelje.

Ubistvo iz nehata

Protiv kapetana i trojice članova posade Blue Horizona nadležno tužilaštvo u Pireju podignulo je optužnicu za ubistvo iz nehata, a već popodne slijedi ispitivanje.

Brod se, naime, po nalogu tužitelja iste večeri vratio u Pirej kako bi policija uzela izjave svjedoka, a potom s novom posadom krenuo put Krete.

Uprava Attica grupe, vlasnika broda, u saopćenju navodi da je šokirana tragičnim incidentom koji se dogodio u luci Pirej, ističući da sarađuje sa svim nadležnim tijelima radi njegovog potpunog rasvjetljavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,