Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Završila mu smjena: Mašinovođa ostavio 250 putnika u vozu

Putnici u vozu iz Šćećina na zapadu Poljske za Suvalki na istoku te zemlje ostali su sinoć u šoku kada je njihov mašinovođa jednostavno otišao, a njih ostavio na željezničkoj stanici pravdajući se da mu je završilo radno vrijeme, prenosi agencija Beta.

Voz Šćećin-Suvalki preko Varšave je već u startu kasnio 100 minuta, kako su putnici kasnije saznali, zato što se čekalo da mašinovođa zamijeni drugog kome je istekla 12-satna smjena a kada je konačno krenuo iz Varšave nakon svega 54 kilometra zaustavio se u stanici Tlušč, da bi zbunjenim putnicima mašinovođa objasnio da je i njemu upravo završilo radno vreme i da zato odlazi.

– Mašinovođa nam je preko megafona objasnio da nećemo krenuti ranije nego za sat i po, možda i kasnije. Saznali smo da mašinovođa ne može dalje da radi, jer je vozio 12 sati i to potpuno razumijemo. Ali šokiralo nas je što nije bilo mašinovođe da ga zamijeni. Saznali smo i da je i kašnjenje od 100 minuta bilo zato što se čekala zamjena za mašinovođu koji nije mogao dalje iz istih razloga – kazala je poljskoj televiziji Polsat jedna od putnica. Portparol Željeznica Intersiti Agnješka Serbenjska saopštila je medijima da preduzeće istražuje kako je moglo da se desi da zamjene nema, jer se one obavljaju redovno a obično putnici ni ne primjete da su se mašinovođe zamijenile. Kompozicija sa 250 putnika krenula je tek kada je stigao novi mašinovođa, a on nije došao iz obližnje Varšave već iz udaljenijeg Bjalistoka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,