Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Započeli su vezu kad je njoj bilo 40, a njemu samo 15 godina: “Kakva bolesna žena”

Preuzmite sliku

Brigitte Macron (70) otkrila je kako je sa sadašnjim predsjednikom Francuske, Emmanuelom Macronom (45), počela izlaziti kad je njemu bilo svega 15 godina, a ona je sa svojih 40 tada mala porodicu.

Upoznali su se kao profesorica i učenik. Brigitte je radila kao profesorica u katoličkoj privatnoj školi u Amiensu, a Macron je bio u razredu s njezinom kćeri Laurence. Prva dama Francuske tad je bila udana za bankara André-Louisa Auzièrea.

Izbio je veliki skandal, a Macrona su roditelji prebacili u dva i pol sata udaljeni internat u Parizu. No, ni to ih nije spriječilo da ne završe zajedno.

– Emmanuel je morao otići u Pariz. Rekla sam si da će se zaljubiti u nekoga svojih godina. To se nije dogodilo – ispričala je Brigitte za Paris Match, koja je tada osjećala tjeskobu zbog razlike u godinama te je bila zabrinuta zbog reakcija djece.

Brigitte je cijelih deset godina čekala da se uda za Macrona, kako ne bi uznemirila porodicu.

– Uzela sam vremena da im ne uništim živote. To je trajalo 10 godina, vrijeme da se naviknu. Možete zamisliti šta su sve čuli. Ali nisam željela propustiti ni svoj život – rekla je prva dama, koja se za Macrona udala 2007. godine.

Francuska, ali i svjetska javnost, često su zgroženi činjenicom da je Brigitte prohodala s Macronom dok je bio dijete.

– Imam skoro 40 godina i ne znam kako neko mojih godina može htjeti izlaziti s tinejdžerom. Oni su djeca – napisao je jedan korisnik, a drugi je dodao:

– Njezina kći bila je njegova kolegica iz razreda. Ona bi trebala biti u zatvoru, a ne prva dama jedne zemlje. Kakva bolesna žena, prenosi Dnevnik.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje