Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ukrajina objavila snimke: “Ovo smo pronašli u ruskoj komori za mučenje”

Preuzmite sliku

Ukrajinsko ministarstvo odbrane tvrdi da je u jednom selu u regiji Harkiv stvorena komora za mučenje.

Ministarstvo je na Twitteru objavilo fotografiju iz Piski-Radkivskog na kojoj se vidi plinska maska i kutija zubnih kruna. Scenu su opisali kao “mali Auschwitz”, dodajući da je maska pronađena na glavi žrtve prekrivene krpom.

Snimak iz navodne sobe za mučenje

Ukrajinska policija ranije je objavila da je njena vojska nakon oslobođenja sela Piski-Radkivski u Harkivskoj oblasti pronašla i sobu u podrumu jedne porodične kuće u kojoj su Rusi mučili vojnike i civile. Detalje o onome što je pronađeno u sobi objavio je Sergij Bolvinov, jedan od čelnika policije u spomenutoj oblasti.

“Komšije su neprestano čule vriskove. Istražitelji su u selu pronašli strašnu komoru za mučenje. Nakon oslobođenja regije policija je dobila izjave o kolaboracionistima i zločinima ruske vojske, kao i svjedočanstva lokalnih stanovnika. Nakon oslobođenja sela Piski-Radkivski mještani su se obratili policiji i prijavili da je ruska vojska u podrumu jedne kuće držala zatvorenike – lokalno stanovništvo, protuterorističke snage i zarobljenike iz oružanih snaga.

Policija je definitivno svjesna živog zakopavanja ljudi u zemlju i korištenja gas-maske s tinjajućom krpom. U mučilištu su pronađeni i dildo, kutija s nizom istrgnutih proteza, žice s užadi i pismo s intervjuom jednog od muškaraca koji su bili tamo. Policija zna imena vojnika koje su Rusi zlostavljali. Istražitelji i tužitelji rade na utvrđivanju svih činjenica koje su se dogodile u ovom mučilištu. Pravda će svakog zločinca proglasiti krivim”, napisao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,