Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

U ruševinama bunkera u Harkivu pronađeno tijelo bivše brazilske manekenke

Preuzmite sliku

Prije svoje smrti, sarađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu

Thalita do Valle, 39-godišnja bivša brazilska manekenka te ujedno i elitna snajperistica koja je dokumentovala ratne podvige na YouTubeu, ubijena je tokom ruskog raketiranja Harkiva, piše Mirror.

Tokom napada, život je izgubio i bivši vojnik brazilske vojske Douglas Buriga, koji se vratio u bunker kako bi pronašao Thalitu. Ona je bila jedini član jedinice koji je preživio prvi raketni napad, tvrde drugi borci, a imala je iskustva u prethodnim sukobima jer se borila protiv Islamske države u Iraku, što je i dokumentovala na svom YouTube kanalu.

Za vrijeme borbe u Iraku, prošla je snajpersku obuku i pridružila se Pešmergama, oružanim vojnim snagama kurdistanske neovisne regije u Iraku. Također, sarađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu.

  • Isto tako, Thalita je bila studentica prava koja je sudjelovala u spašavanju životinja s nevladinim organizacijama, a radila je i kao model i glumica kad je bila mlađa.

    Nakon što je preživjela bombaški napad u glavnom gradu Ukrajine, Thalita je objasnila svojoj porodici da ne može puno razgovarati jer su aktivnosti na mobilnom telefonu nadzirale ruske bespilotne letjelice i da će zvati samo da im javi da je dobro.

  • Zadnji put su razgovarali prošle sedmice u ponedjeljak nakon što se Thalita preselila u Harkiv, prenosi Jutarnji.hr.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje