Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potpuno vitalan i zdrav 42-godišnji Britanac odbio se vakcinisati, završio na respiratoru i umro od covida

Preuzmite sliku

Vitalan i zdrav 42-godišnjak koji je volio planinariti i dizati tegove odbio se vakcinisati. Kasnije se zarazio covidom-19, završio na respiratoru i umro.

John Eyers, otac jednog djeteta i građevinski stručnjak iz Southporta u Merseysideu, završio je nakon zaraze na intenzivnoj njezi te je, prije nego što su ga stavili na respirator, rekao da mu je žao što se nije vakcinisao, piše The Guardian.

Četiri sedmice prije smrti je planinario

Njegova sestra, Jenny McCann, kazala je za njega kako je bio “najsposobnija i najzdravija osoba koju poznaje” i da se četiri sedmice prije smrti penjao po planinama i kampovao.

“Mislio je da će, ako se zarazi covidom, sve biti u redu. Mislio je da će imati blage simptome. Nije htio staviti vakcinu u svoje tijelo. Međutim, u bolnici je bio pun svih lijekova. Dali su mu sve što su mogli”, napisala je McCann na Twitteru.

“Vidite da su shvatili kako su možda napravili najveću grešku u svom životu”

Porodica Johna Eyersa se nada kako će objava priče o ovoj tragičnoj smrti ponukati neke ljude da se cijepe na vrijeme. Zdravstveni djelatnici i oni koji su preboljeli covid sve češće govore o onima koji su se ozbiljno razboljeli i nakon toga požalili što se nisu vakcinisali.

Liječnica Samantha Batt-Rawden rekla je da je naišla na samo jednog pacijenta na odjelu za intenzivnu njegu koji je primio obje doze vakcine i da je “velika većina” ljudi na odjelu bila nevakcinisana.

Batt-Rawden je kazala kako je bilo teško gledati žaljenje na licima pacijenata koji se nisu vakcinisali, a koje se trebalo staviti na respirator.

“Vidite da su shvatili kako su možda napravili najveću grešku u svom životu, što je zaista teško”, rekla je liječnica. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje