Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte koliko se Zelenski promijenio od početka rata u Ukrajini

Preuzmite sliku

Prošlo je sedam mjeseci od početka ruske invazije na Ukrajinu i najtežeg razdoblja u životima miliona Ukrajinaca.

Neizvjesnost i stres vide se i na licu predsjednika Volodimira Zelenskog, koji se fizički prilično promijenio od početka rata.

Zelenski definitivno više nema baby face koji je imao na početku sukoba, a to se najbolje vidi na fotografijama koje kruže internetom. Ovo je, naime, Zelenski 23. februara ove godine, samo dan prije nego što je počela invazija na Ukrajinu.

 • Ovo je Zelenski jučer.

 • Zelenski se od početka rata rjeđe brije i više ne nosi košulje i odijela. Zelena majica i vojna uniforma postale su njegova svakodnevica pa je u julu ove godine pored dotjerane Olene Zelenske za Vogue pozirao upravo u zelenom.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Vogue (@voguemagazine)

  Taj intervju je potaknuo mnoštvo kritika.

  “E to je par vrijedan naslovnice Voguea”, “Remek-djelo. Njihove oči šalju tisuću emocija“, “Kakav divan i hrabar par”, “Boginja i junak”, neki su od pozitivnih komentara.

  No nisu svi komentari bili u tom tonu. “Sad je i maneken?”, “Zar vi ne biste trebali pomagati svojoj zemlji, umjesto da se fotografirate za Vogue?”, “Njihov narod umire, a oni se fotografiraju”, pisali su korisnici nezadovoljni ovakvim medijskim eksponiranjem ukrajinskog predsjednika i prve dame. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje