Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Palestinac ubio dvojicu Izraelaca i ranio četvoricu prije nego što je i sam ubijen

Preuzmite sliku

Palestinac je ubio dvojicu Izraelaca na okupiranoj Zapadnoj obali u utorak, ranjavajući jednog čovjeka do smrti i nakon toga je ubio drugoga ukradenim vozilom prije nego što je i sam ubijen, saopćili su zvaničnici.

Posljednji val nasilja ulijedio je satima prije nego što je novi izraelski parlament položio zakletvu, dok su esktremno desničarski poslanici na putu da postanu članovi vlade najavljujući da će ugušiti palestinsko nasilje.

Izraelska vojska javila je o “napadu nožem” u blizini industrijske zone Ariel na sjeveru Zapadne obale.

– Terorista je došao do ulazne kapije zone i napao je nožem civile u njoj – navodi vojska u saopćenju.

Izraelska služba hitne pomoći Magen David Adom javila je da je 35-godišnji čovjek podlegao ubodnim ranama, dok su trojica ostalih napadnuti nožem, od kojih jedan s kritičnim povredama i dvojica ozbiljno ranjenih.

– Napadač je potom krenuo ka obližnjoj benzinskoj pumpi i ranio je još civila, opljačkao je automobil i pobjegao – saopćila je vojska.

– Terorista je pobjegao s benzinske pumpe vozeći opljačkano vozilo i izazvao je namjernu saobraćajnu nesreću zarivši se u još civila – navodi se u saopćenju.

Služba hitne pomoći saopćila je da je pedeesetogišnjak poginuo kao rezultat udarca automobila i drugi čovjek izboden na autoputu i prebačen je u bolnicu u ozbiljnom stanju.

Vojska je saopćila da je njen pripadnik potom “neutralizirao” napadača, dodajući da su vojnici pokrenuli potragu za drugim pojedincem osumnjičenim za umiješanost u incidente.

Palestinisko ministarstvo zdravstva imenovalo je Palestinca koga su ubile izraelske snage kao Mohammeda Soufa (18), ne pružajući dodatne detalje.

Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu u Petah Tikvah, saopćila je izraelska služba hitne pomoći.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,