Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Odlučeno: Turisti koji mokre u more plaćaju kaznu od 750 eura

Preuzmite sliku

Španija važi za jednu od najpopularnijih turističkih destinacija, naročito ljeti.

Poznata još i kao zemlja sunca, u posljednje nas je vrijeme iznenadila pojedinim “zakonima”, a jedan od njih sada odnosi se i na turiste koji vole da se opuste na plaži.

Naime, gradić Vigo na sjeverozapadnoj obali Španije, nalazi se svega 35 kilometara od Portugala te je zbog toga mnogima pristupačna destinacija za ljetovanje u ovoj zemlji. Međutim, sada je uveo pravila koja se možda neće dopasti onima koji su planirali da ga posjete.

Gradsko vijeće Viga donijelo je zakon kojim se zabranjuje obavljanje male nužde u moru ili plaži, a koje će se kažnjavati novčanom kaznom od 750 eura za svakoga ko bude uhvaćen kako to čini.

Prema novim pravilima, javno mokrenje na plažama proglasili su “kršenjem higijenskih i sanitarnih propisa”, a iako nisu pojasnili kako namjeravaju da nadziru plivače i turiste na lokalnim plažama, istakli su kako će postaviti i javne toalet kućice kao još jednu mjeru za suzbijanje ovog problema.

Ipak, to nije jedina stvar koju turisti neće imati priliku da rade na plažama. Istim potezom, vijeće Viga zabranilo je korištenje sapuna i šampona u moru, kao i pranje posuđa u morskoj vodi. (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,