Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Novi šokantni detalji iz Grčke: Nije navijač iz Zagreba počinio ubistvo, navodno se radi o grčkom državljaninu

Preuzmite sliku

Ozračje u Grčkoj je ispunjeno šokom. Nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a, koji je izgubio život u nasilnom sukobu na atenskim ulicama, percepcija Hrvata među prosječnim Grcima se drastično promijenila.

“Stanje u Ateni nije blagonaklono ni prema Hrvatima, ni prema grčkoj policiji. Nakon što smo dobili informaciju što se dogodilo u blizini AEK-ovog stadiona, stigli smo na lice mjesta i počeli snimati. Kada su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su se obrušili na nas i tražili nas kameru, ali snimatelj je uspio pregovarati, tek su uzeli karticu s kojom smo snimali”, rekao je repoter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV.

Grci su bijesni na policiju, koja je imala sve informacije od hrvatske i crnogorske policije, pa čak i registarske oznake navijača koji su ušli na grčki teritorij. Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni.

Privedeni hrvatski navijači su odvedeni na DNA testiranje, ubica je ostavio tragove na preminulom navijaču i sada se traži. Tokom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

“Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubice, a navodno se radi o grčkom državljaninu”.

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, većina su Hrvati, ali među njima je bilo i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa s kojima su navijači Dinama u prijateljskim odnosima.

Ipak to je još uvijek neslužbena informacija.

Svi privedeni sutra idu pred sudiju, kada će saznati hoće li na slobodu ili na mjesec dana u istražni zatvor.

Prije samo mjesec dana je sedam navijača PAOK-a dobilo doživotni zatvor zbog ubistva navijača Arisa. To se dogodilo prije tri godine, tako da je i taj scenarij moguć, piše Direktno.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje