Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi šok u Njemačkoj: Još jedan modni lanac zatvara nekoliko prodavnica

Preuzmite sliku

Nakon stečaja u septembru 2023., jedan njemački modni lanac mora zatvoriti više poslovnica.

Renomirani njemački modni lanac Rübsamen u septembru 2023. morao je podnijeti zahtjev za bankrot i od tada intenzivno traži nove investitore – ali zasad bez uspjeha. Prema izvještaju “Fashion Uniteda”, direktor Marcus Vorwohlt sada planira pronaći “neovisno rješenje”.

Vorwohlt stoga namjerava preuzeti cijelu grupu. To bi se moglo omogućiti prijenosom restrukturiranja na novu pravnu osobu ili kroz stečajni plan. Na taj način bi se u Rübsamenu moglo osigurati do 100 radnih mjesta.

Uštede su neizbježne pri restrukturiranju Rübsamena. Kao rezultat toga, značajno će se smanjiti broj podružnica u Augsburgu i doći će do smanjenja zaposlenih. Osim toga, četiri prodavnice bit će zatvorene do kraja januara 2024., uključujući: Weilheim, Aichach,Schrobenhausen kao i partnerska prodavnica u Friedbergu.

Ostaje otvoreno samo sjedište u Augsburgu i još sedam poslovnica. Vorwolt naglašava da “trenutačna situacija u maloprodaji i promjene potrošačkih navika” modnom lancu Rübsamenu nisu ostavili drugog izbora, piše Fenix-magazin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje