Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Transrodna lažna policajka i dalje na slobodi, iako su joj pronašli drogu

Preuzmite sliku

Kao lažna policajka, 23-godišnja Lara K. je mjesecima išla u patrolu s pravim službenicima, a da se nije plašila da će je neko otkriti. Na kraju je ipak uhvaćena i otkrivena, ali je i dalje na slobodi. 

Kako piše Bild.de, njemačka policija i pravosuđe istražuju transrodnu ženu, koja se zapravo zove Ömer, zbog lažnog predstavljanja. Osim toga, istražuje se osoba za koju se sumnja da je joj je prodala policijsku uniformu i opremu.

Lara K. je ispričala kako je gotovo svakodnevno odlazila na patrolu sa policijskom palicom, oružjem i suzavcem, a često je imala i intervencije. U aprilu ove godine je na Alexnaderplatzu u Berlinu suzavcem spriječila čovjeka koji je fizički napao policajca.

Nakon što je otkrivena da se lažno predstavljala, bila je pod policijskim nadzorom te je privedena u stanicu, gdje je ispitana, a zatim i pritvorena. Odležala je zatvorsku kaznu i ponovo je na slobodi, a u međuvremenu je policija kod nje pronašla i drogu, tako da je okarakterisana kao dvostruko osuđeni prijestupnik.

Ipak, kako saznaje pomenuti njemački list, zatvor zbog posjedovanja narkotika će joj biti određen tek nakon suđenja, jer je već izdržala jednu zatvorsku kaznu za drugo krivično djelo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,