Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Preminuo muškarac kojeg je tokom protesta privela policija

Preuzmite sliku

Berlinska policija saopštila je da je 49-godišnji muškarac preminuo nakon što je u nedjelju pritvoren tokom protesta protiv mjera koje su njemačke vlasti uvele u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Policija je u ponedjeljak ujutro objavila da se muškarac žalio na trnce u ruci i grudima dok su policajci provjeravali njegovu ličnu kartu u distriktu Mitte, gdje se hiljade demonstranata okupilo uprkos zabrani.

Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu, zatim je stigla hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu, gdje je kasnije preminuo, saopštila je policija.

Povodom njegove smrti, pokrenuta je rutinska istraga.

Na protestima je povremeno dolazilo do sukoba demonstranata i snaga sigurnosti, dok je policija upotrijebila suzavac i pimjenila silu.

Privremeno je radi identifikacije slobode lišeno oko 600 demonstranata, koji su se suprotstavili snagama sigurnosti.

Policija je blokirala ulaske na trg na kojem se nalazi Stup pobjede, a demonstrantima nije dozvoljeno ni kretanje prema federalnoj skupštini i Brandenburškim vratima.

Angažovano je oko 2.250 policajaca koji su zaduženi za osiguravanje poštivanja mjera nošenja maske i socijalne distance te sprečavanje demonstranata da dođu na spomenuta područja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,