Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Napadač priveden: Ubijen sin bivšeg njemačkog predsjednika

Preuzmite sliku

Fritz von Weizsaecker, sin bivšeg njemačkog predsjednika, ubijen je u napadu hladnim oružjem u utorak navečer.

Von Weizsaecker, ljekar, držao je predavanje u bolnici Schlosspark u Berlinu kada mu je prišao muškarac iz auditorija, izjavila je glasnogovornica policije, prenose njemački mediji.

Pedesetdevetogodišnji Fritz von Weizsaecker je umro na licu mjesta, a napadač je priveden.

Napadač je navodno policajac koji je prisustvovao predavanju u privatnom svojstvu.

Dvadesetak ljudi bilo je na predavanju u prostoriji u psihijatrijskom dijelu bolnice. Nekoliko prisutnih na predavanju je zadržalo napadača i predalo ga policiji. Pokrenuta je istraga ubistva.

Von Weizsacker bio je specijalista interne medicine, navodi se na internetskoj stranici bolnice. Njegov otac Richard von Weizsaecker, koji je umero prije četiri godine, obavljao je dužnost gradonačelnika Berlina od 1981. do 1984. godine i njemačkog predsjednika od 1984. do 1994. godine.

Fritz von Weizsaecker ima ženu i troje djece. Studirao je u Heidelbergu. Radio je u Univerzitetskoj bolnici u Freiburgu kao ljekar, a od 2005. bio je glavni ljekar Odjela interne medicine i gastroenterologije u Schlosspark-Klinik, privatnoj bolnici, u palati Charlottenburg.

Na klinici se organiziraju redovna predavanja koja su obično usmjerena na medicinski zainteresirane laike koji žele naučiti o bolestima i mogućnostima liječenja, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje