Petak, 10. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

858

OPORAVLJENI

101

UMRLI

35
Preuzmite sliku

Masovna pobuna na kruzeru: Uplatili luksuzno krstarenje, a dobili užasan tretman

Otprilike 2000 turista iz Velike Britanije, Kine i SAD-a umjesto luksuza dobilo je, kako navode, ustajalu hranu i toalete u kojima se razlila kanalizacija

Plan putovanja zvučao je idealno. Krstarenje luksuznim kruzerom započinje u Londonu pa se odlazi do Francuske, Amsterdama, Norveške i Islanda. Međutim, putnici koji su platili 5300 funti za luksuz isti nisu vidjeli, a situacija je postala toliko nepodnošljiva da su organizovali protest.

Otprilike 2000 turista iz Velike Britanije, Kine i SAD-a umjesto luksuza dobilo je, kako navode, ustajalu hranu i toalete u kojima se razlila kanalizacija. Kruzer se niiti jednom nije usidrio u lukama destinacija koje su trebali razgledati, a osoblje je objasnilo da to nije bilo moguće zbog vremenskih uslova.

Dvosedmična turneja Norwegian Spirit okončala se nakon tri dana. Kako su se osjećali ‘zaglavljeno i poniženo’ putnici su uzeli stvar u svoje ruke i organizovali protest, prenosi Mirror.

“Želimo se maknuti s ovog broda” i  “Vraćaj nas u London” samo su neki od ljutitih povika kapetanu koji ih je na kraju i poslušao te vratio u Belfast. Međutim, ovdje drami nije kraj.

Razjarena masa tražila je povrat novca, ali kompanija je to odbila i u zamjenu ponudila kupon s 25% popusta na iduće putovanje.

“Ovako nisam zamislila luksuzno putovanje. Bila je to noćna mora bez odmora”, kazala je jedna od razočaranih putnica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,