Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka iz Austrije mučila sina: Držala ga u kavezu za pse i izgladnjivala

Preuzmite sliku

Austrijska policija objavila je da je za pokušaj ubistva osumnjičila 32-godišnju ženu koju je privela zbog mučenja svog 12-godišnjeg sina.

Zatvorila ga je u kavez za pse, držala na temperaturama ispod nule i izgladnjivala, a dječak je po dolasku u bolnicu bio u životnoj opasnosti.

Majku koja je sad u pritvoru u Kremsu, nedaleko Beča, terete za stravično mučenje svog 12-godišnjeg sina nakon što ga je zatvorila u kavez za pse i mučila polivanjem hladnom vodom. Slučaj je izazvao bijes u Austriji nakon što je ove sedmice dospio u javnost, javlja AFP.

Majka monstrum je uhapšena nakon što je socijalni radnik pozvao Hitnu pomoć 22. novembra. Radnici Hitne pomoći dječaka su pronašli u komatoznom stanju. Do intervencije centra socijalni rad došlo je nakon što ih je navodno alarmirao otac dječaka, koji živi odvojeno, prenosi Index.hr.

Dječak imao tjelesnu temperaturu od 26.8 stepeni

Dječak je imao tjelesnu temperaturu od 26.8 stepeni i bio je blizu smrti nakon što je bio mučen mjesecima, ispričao je AFP-u Johan Baumschlager, policijski portparol pokrajine Donja Austrija.

Dječak je hitno prevezen u bolnicu, a majka je uhapšena sljedećeg dana.

„Majka je osumnjičena da je sina polivala hladnom vodom više puta dnevno i otvarala prozore više sati dnevno dok su temperature napolju bile ispod nule“, rekao je Baumschlager.

„Dječak se sada fizički oporavio, ali je psihički i dalje slomljen“, dodao je.

Majka se žalila na višemjesečno pritvaranje, no Vrhovni sud je odbio njenu žalbu.

Slučaj bi nastavak trebao da dobije do kraja ljeta kada će biti donesena odluka o podizanju optužnice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,