Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Madrid: Uhapšeni Albanci koji su pljačkali fudbalere Reala i Atletica

‘Pao’ je lanac internacionalnog kriminala. Uhapšeno je pet osoba koje se tereti za provale u domovima nekoliko poznatih igrača Reala i Atletico Madrida dok su bili na gostujućim utakmicama.

Fudbaleri Reala i Atletico Madrida mogu odahnuti. Napokon su uhapšeni počinioci koji su nekoliko mjeseci pljačkali njihove domove, piše 24sata.

U operaciji ‘Habitat rinia’ španske Civilne garde uhapšeno je pet osoba koje se terete za provale u domovima nekoliko poznatih igrača spomenutih klubova. Grupa uhapšenih broji četiri Albanca i jednog Španca.

Hapšenja su rezultat koordinirane operacije u Toledu, nedaleko Madrida 16. oktobra.

Mjesecima su pljačkali njihove kuće, a preko društvenih mreža su pljačkaši pratili kada igrači nisu kod kuće. Najčešće su provaljivali kada su igrači bili na gostovanjima, a ponekad su u kućama bili drugi članovi njihovih porodica. Krali su nakit, luksuzne automobile i hiljade eura, a osim toga i jednu medalju Lige prvaka, ukradenu u domu veznjaka Atletico Madrida.

Ovu je operaciju podržao i Europol povezujući istražitelje i informacije kako bi se pronašli krivci.

– Ova je akcija ciljala na uništavanje jednog od najopasnijih internacionalnih lanaca kriminala. Uspjeli smo to kooperacijom zemalja članica EU, njezinih institucija i agencija, ali i zemalja izvan EU – stoji u priopćenju španjolske Civilne garde. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje