Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mačka spašena iz ruševina odbija da napusti svog spasioca

Preuzmite sliku

Nakon razornog zemljotresa prošle sedmice, vlasti u Turskoj se bore kako bi osigurale da preživjeli imaju adekvatne zalihe, sklonište i da ostanu bez bolesti.

Zemljotres je ubio više od 41.000 ljudi u Turskoj i Siriji. Usred screparajućih fotografija i video zapisa, na internetu su se pojavili i neki snimci koji šire nadu, prenosi MSN.

Mačka koja je spašena iz ruševina odbila je da napusti spasioca, a video na kojem se vidi kako mačka sjedi na ramenu muškarca širi se internetom.

Na snimku koji je na Twitteru podijelio ukrajinski zvaničnik Anton Geraščenko prikazuje se mačka koja se gnijezdi uz čovjeka i njuši mu lice. Također se vidi kako se spasioci smiješe gestu mačke.

“Mačka je spašena ispod ruševina u Turskoj. Sada odbija da napusti stranu svog spasioca”, stoji u komentaru snimka. Otkako je podijeljen u četvrtak, snimak je prikupio više od tri miliona pregleda. Klip je osvojio srca na internetu i mnogi korisnici su pohvalili spasilačko osoblje.

Jedan korisnik je prekomentarisao: “Kakav lijep čovjek i maca puna ljubavi i zahvalnosti”. Drugi korsnik je napisao: “Ovo je nevjerovatno!” Treći je napisao: “Mačke su također briljantne u tome da prežive požare i katastrofe”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,