Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kao u filmovima: Pronašla dvojnicu na Instagramu i ubila je kako bi lažirala sopstvenu smrt

Preuzmite sliku

Ne nailazite na ovakve slučajeve svaki dan, posebno sa tako spektakularnim obrtom.

Jedna 23-godišnja žena njemačko-iračkog porijekla pronašla je svoju dvojnicu na Instagramu, ženu koja je mnogo ličila na nju, a zatim je ubila uz pomoć prijatelja kako bi lažirala sopstvenu smrt, vjeruju bavarski tužioci, piše Guardian.

Kada je prošlog augusta otkriveno telo mlade žene u parkiranom Mercedesu u južnom njemačkom gradu Ingolstatu, žrtva je prvobitno identifikovana kao Šaraban K., 23-godišnja kozmetičarka iz Minhena iračkog porijekla.

Iako su pojedini članovi Šarabanine porodice identifikovali tijelo, nakon obdukcije obavljene sutradan, ponovo se postavilo pitanje identiteta. Na kraju je ustanovljeno da je žrtva Hadidža O., takođe stara 23 godine, alžirska blogerka u susjednoj državi Baden-Virtemberg.

Policija je saopštila da su žene veoma slične zbog svoje crne, ravne kose i sličnog tena, a nemački mediji su kasnije taj slučaj nazvali ‘dvostrukim ubistvom’. Albanac sa Kosova Šećir K (23). i Šaraban K. uhapšeni su 19. avgusta 2022. godine, ali do ove nedelje vlasti nisu javno spekulisale o motivima ubistva.

“Istragom smo došli do opravdane sumnje da je optužena htela da se sakrije zbog porodičnog spora, pa je pokušala da lažira sopstvenu smrt”, rekla je u ponedeljak tužilac Veronika Grizer.

Policija je saopštila da je nedelju dana pre ubistva Šaraban K. kontaktirala sa nekoliko žena koje su ličile na nju, a na društvenim mrežama se predstavljala pod različitim imenima.

“Obećavala im je različite stvari kako bi ih nagovorila da se sretnu i na kraju je uspjela da pronađe žrtvu”, rekao je Grizer.

Hadidža je pristala na sastanak jer joj je obećano da će tema razgovora biti nešto vezano za kozmetiku. Šećir i Šaraban su u njen stan došli automobilom. Negdje u šumi između dva grada, optuženi par je rekao Alžirki da izađe iz automobila, a zatim je nasmrt izbo nožem.

“Oružje kojim je izvršeno ubistvo nije pronađeno, ali su svi ostali dokazi dostupni”, rekao je portparol policije Andreas A. Žrtva je ubijena sa više od 50 uboda nožem, a lice joj je bilo potpuno unakaženo.

Tužioci kažu da su ubice zatim stavili tijelo žrtve na zadnje sjedište mercedesa i odvezli se do Ingolstata i parkirali automobil u stambenoj četvrti blizu Dunava, gdje su ga oko ponoći 16. augusta 2022. godine otkrili roditelji. Iako je istraga još u toku i biće saslušano još svjedoka, za Šećirom K. i Šarabanom K. raspisana je potjernica. Ukoliko budu proglašeni krivima, mogli bi da se suoče sa doživotnim zatvorom.

“Ne nailazite na ovakve slučajeve svaki dan, posebno sa tako spektakularnim obrtom. Onog dana kada smo pronašli tijelo, ništa nas nije moglo pripremiti za ovakav razvoj događaja”, rekla je Ajkel. (Mondo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,