Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iznenađeni gost kafića: Konobar je svaki dolazak za naš stol naplatio 20 centi

Preuzmite sliku

Na društvenim se mrežama nedavno proširio jedan neobičan račun iz Španije. Korisnik Twittera Blas Galey Hermoso nemalo se iznenadio kad je na računu tapas bara Imperial u Benaventeu vidio da su mu, uz hranu i piće, naplatili i to što ga je konobar poslužio na terasi lokala.

Bar Imperial tu je uslugu odlučio naplatiti 20 centi po “izlasku”. Drugim riječima, svaki put kad bi konobar donio novu narudžbu, to bi uredno otkucali na račun i naplatili navedeni iznos.

Blas Galey Hermoso odlučio je fotografiju računa podijeliti na Twitteru, uz opasku da mu se prije nekoliko dana u Benaventeu “dogodilo nešto zanimljivo”.

“Svaki put kad je konobar došao do našeg stola na terasi donijeti nešto: pivo, sendvič… to je naplatio 20 centi”, napisao je Hermoso napomenuvši da je “kap koja je prelila čašu” bila kad im je pribor za jelo naplatio 1 euro.

Dio ekipe na društvenim mrežama složio se s Hermosom, dok je dio njih branio lokal i objašnjavao da piće i hrana na terasi ili za stolom koštaju više nego na šanku. Isti je stav zauzeo i Bar Imperial. Spanish News Today prenosi da su iz lokala rekli da je “uobičajena praksa u ugostiteljstvu da se posluživanje dalje od šanka dodatno naplaćuje”. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje