Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Italijanski košarkaš se javio iz bolničkog kreveta: Doktori i medicinske sestre zaslužili su spomenik

Preuzmite sliku

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Italije Matteo Malaventura završio je u bolnici zbog upale pluća uzrokovane koronavirusom.

Malaventura je odlučio da iz bolničkog kreveta, sa maskom za disanje na licu, pošalje poruku svim pratiocima da se virus mora shvatiti ozbiljno. Objavio je i pomalo šokantnu fotografiju sebe prikopčanog na kisik, jer očito ima problema s disanjem.

– Pozdrav svima, u bolnici sam sa pneumonijom i priključen na kisik. Pišem ovu poruku kako bi svi ljudi bili svjesni ozbiljnosti situacije s koronavirusom. Mlad sam i nadam se oporavku, ali jučer sam bio u hitnoj i vidio sam neke nadrealne stvari. Činilo mi se da sam u ratu za samo četiri sata. Vidio sam više od 50 ljudi, sve su bile starije osobe s istim respiratornim problemima. Zahvaljujem svim doktorima i medicinskim sestrama koji rade, zaslužili su spomenik. Poruka svim ljudima vani – slijedite pravila, ovo nije igra. Nadam se da ćemo se svi uskoro vidjeti. S ljubavlju, Mateo Malaventura – napisao je italijanski košarkaš.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje