Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Identifikovali prve žrtve stravične avionske nesreće: Elena je uoči leta objavila poruku koja sada izaziva posebnu tugu

Preuzmite sliku

Prema posljedjnjim informacijama, među namanje 68 poginulih u padu nepalskog zrakoplova bilo je i 15 stranih državljana, a među njima i poznata ruska putopisna blogerica Elena Banduro (33).

Najmanje 68 osoba poginulo je u nedjelju u padu nepalskog aviona kod grada Pokhare. Avion ATR kompanije Yeti Airlines letio je iz glavnog grada Nepala, Katmandua, prevozeći 72 putnika i članova posade među kojima je bilo i dvoje djece. Najgora je to zrakoplovna nesreća u Nepalu u posljednjih 30 godina.

U avionu ATR 72 kompanije Yeti Airlines bilo je i 15 stranih državljana: petero Indijaca, četvero Rusa, dvoje Južnokorejanaca, te po jedan Irac, Australac, Francuz i Argentinac. Daily Mail piše da je među dosad identificiranim žrtvama i poznata ruska putopisna blogerica, 33-godišnja Elena Banduro iz Moskve.

Tragediju njene pogibije dodatno pojačava detalj da je pred samo polijetanje Banduro objavila na svome blogu selfie iz aviona s porukom na engleskom jeziku “Go to Nepal!” (“Idi u Nepal!”).

Njene društvene mreže danas su bile pune izraza saučešća, a neki pratitelji su je opisali kao “najsjajniju, najljubazniju dušu” koju su poznavali.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,