Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dramatično u Beogradu, policija izvodi demonstrante iz zgrade RTS-a

Preuzmite sliku

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Neki su sjeli na pod, među kojima je i lider pokreta Dveri Boško Obradović, ali on je ubrzo izveden, kao i većina građana. Demonstranti viču – “uhapsite Vučića”, “Izdaja” “av, av, av”, “uaa” “kerovi”… Metež ispred zgrade.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao građane ispred RTS da se mirno raziđu, a lidere opozicije da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i prijetnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

Načelnik beogradske policije Milan Stanić zatim liderima opozicije rekao da napuste zgradu Radio televizije Srbije.

“Ne terajte nas da vas iznosimo, kao ove dole njih 150”, rekao je Stanić i dodao da je dobio naređenje od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih izbace iz zgrade.

Obradović je potom kazao da oni neće napustiti RTS. Ispred zgrade RTS građani pokušavaju da blokiraju izlaz iz zgrade. Oni su donijeli montažne ograde i kliznu kapiju do dvorišta RTS kako bi zatvorili ulaz.

Skandiraju “Sram vas bilo”, “Uhapsite Vučića”.

Izveli su lidera SZS Dragana Đilasa. Vuku ljude za ruke i iznose ih iz zgrade. Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović tvrdi da su neke građane i tukli. Obradović je najduže pružao otpor, ali i on je izveden, javlja reporterka N1 koja je na licu mjesta.

Napolju su se ljudi iskomešali, a povremeno se čuju aplauzi, dodaje reporter N1 koji je ispred RTS. On kaže i da je lider DS Zoran Lutovac napustio zgradu RTS.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,