Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Direktor Ryanaira: ‘Nećemo letjeti sa praznim srednjim sjedištima zbog fizičkog distanciranja!’

Preuzmite sliku

“Ukoliko avioprevoznicima nametne obavezu da srednje sjedište mora da ostane prazno, njegovoj kompaniji će morati da nadoknadi izgubljeni prihod”

Generalni direktor irske niskobudžetne aviokompanije Ryanair Michael O'Leary najavio je da njegova kompanija neće prihvatiti prijedlog da, radi održavanja fizičkog distanciranja i poslije pandemije koronavirusa, njeni avioni lete sa upražnjenim mjestima u sredini svakog reda.

Inicijativa da avio-kompanije ubuduće lete sa kapacitetom ograničenim na taj način su ludost, finansijski su neodržive i “beznadežno neefikasne”, rekao je on.

Kako prenosi “Daily mail”, umjesto ovakve mjere, kompanija sa sedištem u Dublinu podržala je uvođenje obaveznog nošenja maski i mjerenja tjelesne temperature putnika i članova posada kad letovi budu nastavljeni.

O'Leary je takođe rekao da je Ryanair već obavijestio vladu Irske da će, ukoliko avioprevoznicima nametne obavezu da srednje sjedište mora da ostane prazno, njegovoj kompaniji morati da nadoknadi izgubljeni prihod, ili avioni Ryanaira neće ni letjeti. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,