Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Biciklom obišao cijeli svijet, pa ga autobus usmrtio u blizini kuće

Preuzmite sliku

Od 2007. do 2011. godine biciklirao je kroz 42 zemlje na šest kontinenata

Sportista avanturista koji je biciklom prošao gotovo cijeli svijet i preživio pad s 500 metara visoke planine u Indiji preminuo je nakon nesreće koja se dogodila u blizini njegove kuće na sjeveru Izraela.

Roei Sadan, poznatiji kao “Jinji” preminuo je nakon što ga je, dok je vozio bicikl u blizini ulaza u kibuc Rosh Hanikra, udario autobus United Toursa.

To se dogodilo u srijedu oko 14:30 sati. Primljen je u Medicinski centar u Nahariji u kritičnom stanju, izvijestio je izraelski medij Times of Israel.

Sadan (39) je od 2007. do 2011. godine biciklirao kroz 42 zemlje na šest kontinenata. Za The Jerusalem Post je 2010. godine izjavio:

– Dok vozim bicikl po kontinentima, nisam sam. Posjećujem izraelske ambasade širom svijeta, držim predavanja u školama i govorim svijetu o Izraelu…Neki me zovu “ambasador na točkovima”.

Sadan je biciklom išao od sjeverne Aljaske niz zapadnu obalu Sjeverne, zatim Srednje pa Južne Amerike. Potom je bicikl vozio od vrha Južne Afrike do Etiopije. Nakon toga je u Izraelu napravio dvosedmičnu pauzu. U sljedećoj etapi je prošao preko Evrope, Turske, Uzbekistana sve do Kine. U posljednjoj svjetskoj etapi biciklirao je 10.000 kilometara kroz Australiju i Novi Zeland.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,