Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Austrijanci ljuti zbog fešte u Beču: Kada je krenula pjesma Sinana Sakića, niko nije pazio na socijalnu distancu

Preuzmite sliku

Kad je u restoranu krenula pjesma Sinana Sakića, Balkanci su upalili prskalice te plesali i skakali pa više niko nije pazio na propisanu socijalnu distancu koja bi među njima trebala biti.

Kako pišu austrijski mediji, Balkanci se tokom vikenda nisu pridržavali socijalne distance i ostalih mjera i uputa koje su dane zbog sprječavanja širenja pandemije korona virusa, pa su se tako opuštali i zabavljali uz cajke.

Snimke iz restorana u čuvenoj Ottakringer Straße u Beču dokazuju kako su ljudi jedva dočekali da klubovi i barovi u toj ulici budu napokon otvoreni i da se sve polako počne vraćati u normalu.

Oni koji su izašli ovog vikenda tvrde da se feštalo do dugo u noć.

 • Kad je u restoranu krenula pjesma Sinana Sakića, Balkanci su upalili prskalice te plesali i skakali pa više niko nije pazio na udaljenost. Ipak, uprkos tome što su se otvorili kafići i drugi objekti, na snazi su i dalje rigorozna ograničenja. Za istim stolom mogu sjediti samo četiri osobe, a između stolova mora biti razmak.

  Osim toga, u 23 sata počinje policijski sat i više nema kretanja, što je začudilo svjedoke koji su se zatekli u poznatoj ulici u Austriji s obzirom na ograničenje.

  Prema pisanju austrijskog portala Heute, restoran je dozvolio stalnim gostima da ostanu i iza 23 sata zbog čega su Austrijanci ljuti jer strahuju da je to bio ‘korona party’. O svemu se oglasila i policija.

  – Policija uvijek najprije kontaktira odgovorne i educira ih umjesto da piše kazne – istaknuli su. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,