Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ako ste u Njemačkoj dizali novac na bankomatima ove banke, hitno provjerite stanje na računu

Preuzmite sliku

Neki klijenti bili su zaduženi za iznose koji su bili dva ili čak tri puta veći od stvarno podignutog novca. Commerzbank je potvrdila probleme sa svojim bankomatima. Kaže se da su pogođeni klijenti trećih banaka koji su dizali novac na njihovim bankomatima.

Nedavno je bilo ozbiljnih slučajeva prevare u njemačkoj Commerzbanki. Svako ko je podizao novac na bankomatima Commerzbanke trebao bi provjeriti svoj račun. Naime, nekim su klijentima knjiženi iznosi i do dva ili tri puta. Banka za tehničke probleme krivi pružatelja usluga, iako nije jasno radi li se o samo jednom ili o više njih, piše Fenix magazin.

Commerzbank je potvrdila probleme sa svojim bankomatima. Kaže se da su pogođeni klijenti trećih banaka koji su dizali novac na njihovim bankomatima. Glasnogovornica Commerzbanke potvrdila je incidente.

– Tokom vikenda, zbog tehničke pogreške pružatelja usluga, došlo je do nekih netačnih zaduženja u podizanju gotovine od strane klijenata banaka trećih strana na našim bankomatima – kazala je glasnogovornica.

Oni koji su pogođeni izvješćuju da su, nakon podizanja novca s bankomata Commerzbanke, njihovi računi terećeni za dvostruki ili čak trostruki iznos. Prema riječima glasnogovornice, klijenti Commerzbanke nisu pogođeni ovim problemom. Banka želi ispraviti netačna zaduženja i izvinjava se zbog nastalih neugodnosti. Commerzbanka nije objasnila koliko je klijenata pogođeno netočnim knjiženjem i koliko su brzo greške na računima ispravljene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje