Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak beskućnik inspirisao svijet: Piše domaći na cesti pod svjetlom iz restorana

Preuzmite sliku

Fotografija jednog dječaka beskućnika, snimljena na Filipinima, sjajan je primjer dobro poznate izreke koja kaže da kada postoji volja, postoji i način, a kada ne postoji volja, onda je tu izgovor. A u ovom slučaju, o izgovoru nema ni riječi.

  • djecak-beskucnik-zadaca2
  • Dječak je snimljen kako piše domaću zadaću na ulici, uz svjetlo koje dolazi iz obližnjeg McDonald'sovog restorana u Manilli, a fotografiju je snimila studentica medicine, Joyce Torrefranca, te ju objavila na Facebooku. Priča je odmah podijeljena hiljade puta, a uskoro su je prenijeli i mnogi svjetski mediji.

    Dječak s fotografije zove se Daniel Cabrera, a, kako prenosi Telegraph, umro mu je otac te je nedavno u požaru ostao bez svog doma. U blizini mjesta na kojem je snimljena fotografija često, sa svojom majkom, prosi. No, unatoč svemu, odlučan je u svojoj namjeri da se obrazuje.

    “On je sretno dijete, inteligentan je i voli sudjelovati u raspravama, stalno postavlja pitanja i pokreće diskusije”, rekla je za Rappler Danielova učiteljica Rosalina Detuya. “Mene školuju moji roditelji, učim po knjižnicama i u kafićima. Danielova priča me zapljusnula. Inspirisao me je i motivirao da se trudim još više i budem zahvalnija”, izjavila je studentica koja je objavila fotografiju.

    A nakon što je priča obišla svijet, Joyce je dodala: “Nisam mislila da jedna obična fotografija može toliko toga napraviti. Hvala vam što dijelite ovu priču. Zahvaljujući tome, vama, uspjeli smo pomoći Danielu da ostvari svoje snove. Nadam se da će njegova priča nastaviti inspirisati svijet i motivisati nas kad god se nađemo u teškoj životnoj situaciji.” (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje